Thumbnail Ik heb een zeikpoot

Door: Thijs Zumbrink
19-11-2010 23:06

Afgelopen weekend ben ik een dagje wezen Geocachen met Marrit en haar vader Benno. Het was heel leuk en gezellig! Voor wie zich afvraagt wat Geocachen nou eigenlijk is; je gebruikt dure apparaten (het liefst zo veel mogelijk) om te communiceren met gps satellieten. Met behulp hiervan spoor je verborgen dozen/doosjes op waar goodies in zitten! Nederland ligt er helemaal vol mee, zie hier bijvoorbeeld een kaart van het Gooi.

Zo ziet dat er dan ongeveer uit:
Geplaatste afbeeldingGeplaatste afbeelding

De apparatuur die we bij ons hadden:
• 3x HTC Desire
• 1x iPad
• 1x Garmin GPS unit
• 1x Auto met geintegreerde navigatie

We zijn in de regio Huizen begonnen waar Marrit en ik nog een aantal caches moesten oprapen. Daarna zijn we naar Bussum gegaan (Naarden vesting was helaas afgezet) en door naar de Ankeveense plassen. Daar het de afgelopen dagen aardig geregend had en het gebied al niet al te droog is, moesten we een stukje door een moeras. Nietsvermoedend liep ik op mijn stadsschoenen achter Benno aan, die me al waarschuwde voor de drassigheid. Toch heb ik het voor elkaar gekregen om tot mijn knie erin te zakken. Niet alleen was het heel nat en vies, maar er kwam ook nog eens een oergeur vanaf waar zelfs Coen zijn scheten lekker bij ruiken! Direct kwam de uitspraak "Ik heb een zeikpoot!" weer naar boven.

Geplaatste afbeelding

Ondertussen begon het te regenen en besloten we om een flink stuk door een nog drassiger gebied te gaan, dus van het gestrompel in de modder werd mijn poot alleen maar schoner en die van mijn companen viezer. Uiteindelijk doorweekt zijn we in de auto teruggegaan, heb ik mijn schoenen kunnen vervangen, en hebben we voor het donker nog een paar in Huizen bijgeraapt.

Geplaatste afbeelding
Het "Sleutelbeeld" in Huizen.

In totaal hebben we 13 caches gevonden. Minder dan we gehoopt hadden maar al met al toch geslaagd!

Geplaatste afbeelding
Een paar meter van de weg afgeweken kwamen we dit leuke fortje tegen.

Reacties
Log in of registreer om reacties te plaatsen.
Mirielle, 19-11-2010 23:11:
Dat was een hele leuke dag. :D

Ik kan alleen maar hopen dat je in de toekomst meer posts op Het Schalpoen met "zeikpoot" gaat taggen, trouwens. ^^

Thijs Zumbrink, 19-11-2010 23:12:
Ja, die tag is een beetje nutteloos... Maar wie weet. Dit was de tweede keer in mijn leven dat ik een zeikpoot had.
Betty, 20-11-2010 21:08:
En wie moest die broek schoonmaken?
Annemijn Zumbrink, 25-02-2011 19:00:
Hoi Thijs,

Die drassigheid in Ankeveen, daar weet ik alles van! Wij speelden vroeger in 'het zot'. Dat waren moerassige stukjes bos rondom het dorp. Als je daar in wegzakte met je voet/been, heette dat een 'nat zeik halen'! En die lucht ja, die ken ik ook. Kwam ook naar boven als je ging zwemmen in de plassen. Zat daarna ook op je lichaam. Ik had daar een hekel aan als kind - ging daarom liever naar het Sportfondsenbad in Bussum!

Thijs Zumbrink, 27-02-2011 19:16:
Een nat zeik halen, die onthoud ik!