Thumbnail D&D Kronieken 6

Door: Thijs Zumbrink
21-08-2012 01:29

De voortgang was traag, zowel ingame als in real life. Sinds februari hebben we nauwelijks gespeeld. We hebben een vrouw genaamd Helga gered van de greep der duisternis en confronteerden haar kwaadaardige voormalige meester. Het gevecht is alles behalve saai: er is iets gebeurd dat het leven van Fithos voor eeuwig zou veranderen...

Wat is het meest geschikt om de incarnatie van de duisternis zelve te zijn? Dat doet er nu even niet toe, maar wat er wel in de buurt komt is de magiër waartegen we vechten. Hij bestookt ons met talloze vuurballen, elementals, demonische tentakels waardoor vechten op afstand ineffectief is. Maar ook Althea en Alric hebben moeite met het gevecht. Alric werd gestoken met een Dodelijk Wapen, waarop permanente schade volgde. Dood. Jeremy, de cleric uit het dorp, heeft de redding gebracht door ons naar een andere plane te teleporteren. Daar heeft hij Alric terug tot leven gebracht. (Een opmerkelijk feit! Normaal kost het een fortuin maar gezien de naarstigheid van de situatie maakte hij een uizondering.) Toen we terugkwamen in de normale wereld bevonden we ons in de wildernis en zijn we terug naar Freedale gelopen.

We hebben onze tactiek opnieuw geëvalueerd en met meer vertrouwen opnieuw naar de tovenaar gegaan. Overigens, de reden dat we hem aanvallen is niet alleen om de wereld een betere plaats te maken, maar ook om Helga's kind te redden dat hij gegijzeld heeft. (En Sylaine wil het Dodelijke Wapen van de magiër.) De vele vuurballen en elementals hebben we getrotseerd en we waren vrijwel in dezelfde situatie terechtgekomen maar dan met een levende barbarian! Het zag er goed uit.

De Wending!

Maar aan alle goede dingen komt een eind. Een onverwachte vuurbal maakte een abrupt eind aan Fithos' korte leven. Dood. En om hem ook tot leven te kunnen brengen gaat waarschijnlijk veel geld kosten. We hebben al een kleine schuld staan bij de tempel om Alric er weer bovenop te helpen na zijn herrijzing, dus de kas is krap. En wat misschien nog erger is, is dat de rest ook elk moment het loodje kan leggen! Ze stonden namelijk in een fragiele confrontatie met de vijand. Hij heeft gedreigd een spreuk van een scroll uit te spreken als ze hem niet levend lieten gaan. Wat de spreuk precies is wil hij niet zeggen, maar hij hint naar het feit dat het wellicht zijn leven en dat van alle andere aanwezigen kan kosten. Niet teveel teruggeschrokken zijn de Heroes of Might and Magic de uitdaging aangegaan!

Mijn eigen gok is een zielen-etende demoon uit de diepte, zoiets als dit:
Geplaatste afbeelding
Een zielen-etende demoon uit de diepte.

Reacties
Log in of registreer om reacties te plaatsen.