Thumbnail Split the Bill verfrissing

Door: Thijs Zumbrink
03-08-2012 04:26

De Bill Splitter bestaat alweer ruim anderhalf jaar (zie oorspronkelijke artikel hier) en heeft nog nooit enige vernieuwing gekend. En dat terwijl het toch een handige tool is die af en toe gebruikt wordt. Nu heb ik er toch maar even wat werk van gemaakt!

Allereerst valt direct op dat het een Schalpoen-uiterlijk heeft gekregen! Ik heb wat functionaliteit uit de Schalpoen Layout klasse gehaalt en in een GenericLayout klasse gestopt. De Schalpoen Layout klasse roept deze aan maar de Bill Splitter ook. Zo is alles mooi gestroomlijnd en heeft de aanpassing belachelijk weinig tijd gekost! En alle subdomains kunnen ervan gebruik maken; http://cv.schalpoen.nl/ is nog een "oude" site die zelf zijn layout verzorgt, dat moet maar een keer geconverteerd worden naar de GenericLayout!

Ook is de uitvoer wat veranderd. Bij het berekenen van de betalingen kreeg je eerst alleen te zien hoeveel geld iedereen aan elkaar geeft. Nu is er een gedetailleerde specificatie toegevoegd die eventueel geprint of gemailed kan worden aan groepen ter referentie.

Ook het gebruik van het programma was een beetje clunky. Men moest eerst het bedrag invullen en daarna pas de beschrijving, terwijl dat op kassabonnen andersom staat. Ook de laatst-geselecteerde betaler wordt onthouden zodat het invoeren van een kassabon nog makkelijker is!

Reacties
Log in of registreer om reacties te plaatsen.