Thumbnail Glasvezel!

Door: Thijs Zumbrink
06-03-2012 22:26

De tijd was daar om een internetabonnement te kiezen! En dat gaat ook vaak direct gepaard met televisie en telefonie. Ook al boeit dat laatste me weinig. Ik had eens gekeken naar aanbieders en wat prijzen vergeleken en kwam tot de conclusie dat internet + televisie van T-mobile een goede uitkomst was. Niet te duur en toch een acceptabel pakket.

Maarja, direct na het bevestigen kwam er een schermpje waarin stond dat ik een draadloze TV ontvanger zou krijgen. Ja... Draadloos, gebruikmakend van de DigiTenne techniek, waarbij het signaal via de ether je huis binnenkomt. Snel zocht ik wat naar de kwaliteit hiervan en kwam toch wel aardig wat klachten tegen van mensen. De kwaliteit zou zo tussen analoge en digitale televisie inzitten, niet zo leuk met een mooie nieuwe HD TV. Dus ik baalde een beetje dat is niet goed had onderzocht hoe het televisiesignaal precies geleverd werd.

Vandaag echter werd ik gebeld door een mannetje van T-mobile. Hij vertelde me dat er geen lijn van KPN lag en dat er dus geen internet geleverd kon worden. Daarop bood hij de optie aan om de boel maar af te lassen. Een beetje vreemd, want de postcodecheck op hun site geeft aan dat er wel levering mogelijk is. Dat vond ik tijdens het bestellen al een beetje raar aangezien er geen analoge telefoonlijn in de wijk is aangelegd.

Dit nieuws luchtte me een beetje om vanwege het draadloze televisiesignaal, maar het betekende ook dat ik opnieuw naar een pakket moest zoeken. Mijn opties waren nu kabel (Ziggo en UPC) en glasvezel. (ReggeFiber, meerdere aanbieders.) UPC had wel een hele aantrekkelijke deal die zeker niet duur was, maar na een telefoontje met de helpdesk bleek dat ze niet leveren in Blaricum. Deze man was bijzonder vriendelijk en behulpzaam, beantwoordde wat van mijn vragen, en bood zelfs aan het telefoonnummer van concurrent Ziggo te geven om mij toch nog aan mijn internet te helpen. Dat was niet nodig want ik had de Ziggo site al voor mijn neus. Naar glasvezel had ik nog niet gekeken want ik was in de veronderstelling dat dat heel duur zou worden. Al helemaal omdat een van de providers, KPN, ook een dure reputatie heeft in mijn ogen.

Maar toen het Ziggo pakket met 52 euro toch wel wat boven mijn eerste verwachtingen uitschoot ben ik de glasvezelprijzen gaan bekijken en naar mijn verrassing zijn die van eenzelfde kaliber! Terwijl glasvezel wel voordelen biedt zoals een enorme uploadsnelheid. (Servertjes neerzetten?!) Uiteindelijk kom ik uit op 55 euro per maand voor internet (50mbit up/50 mbit down), televisie (50+ normale zenders en 10 HD zenders) en telefonie (meh). Een stukje duurder dus dan wat ik eerst verwachtte, maar ten opzichte van de andere keuzes niet al te duur, en Silvan haalde me over dat persoonlijk comfort ook erg belangrijk is!

Dat gezegd, ik had ook een goedkoper pakket van Ziggo kunnen nemen voor 42 euro per maand. Maarja, 10mbit down en 1mbit up is niet echt om warm van te worden en ook het televisiepakket had wat minder mogelijkheden.

Reacties
Log in of registreer om reacties te plaatsen.