Thumbnail Internet Bypass Operatie

Door: Thijs Zumbrink
24-02-2012 01:50

Het zou zonde zijn om te gaan verhuizen maar nog geen gebruik te kunnen maken van internet. Ik moet het abonnement namelijk nog regelen. Zeker omdat ik wel gewoon door moet studeren dus ook in de eerste week al van internet gebruik wil maken. Tevens moet er nog een internetinstallatie achterblijven in het oude huis voor mijn moeder en Frans.

Hiertoe heb ik een truuk bedacht: ik bestel een draadloze modemrouter, stel deze in, en verhuis zonder problemen terwijl ik mijn vertrouwde apparatuur meeneem. Dat ging alleen niet zo lekker: het model dat op de site stond werd verkeerd aangeduid. (Als ADSL Annex A type, terwijl het product een ADSL Annex B is.) Helaas, mijn plan om alles vloeiend over te laten gaan is mislukt!

Of niet? Er is nog een andere optie. Ik laat de helft van de oude netwerkapparatuur staan totdat ik een vervanging heb. Dit betreft een DrayTek Vigor 120 modem en een Conceptronic wireless acess point. Beiden beschikken trouwens over routerfunctionaliteit maar zijn tot op heden ingezet als modem en access point respectievelijk. De DrayTek Vigor 2130 router neem ik sowieso mee naar het nieuwe huis, die is ongelooflijk fijn!

De oude situatie:

ADSL Internet
|
v
DrayTek Vigor 120 modem
|
v
DrayTek Vigor 2130 router
| |
v v
Computer Conceptronic access point
|
v
Laptops e.d.


Om nog gebruik te maken van het internet in de oude woning en daarna vlekkeloos door te verhuizen naar de nieuwe woning, biedt de telefoon (hierna aangeduid als HTC Desire) de oplossing!

De nieuwe situatie:
ADSL Internet
|
v
DrayTek Vigor 120 modemrouter
|
v
Conceptronic access point
| |
v v
HTC Desire Laptops e.d.
|
v
DrayTek Vigor 2130 router (optioneel)
|
v
Computer


(Deze opstelling is al in gebruik tijdens het schrijven van deze post.) Als ik dan verhuis zal de telefoon terugvallen op 3G en HSDPA, welke mij in mijn internetbehoefte voorzien totdat ik internet heb aangesloten in het nieuwe huis. En dan heb ik daarna wel tijd om een wireless accesspoint voor mezelf, danwel vervangende apparatuur voor het oude huis te regelen.

Reacties
Log in of registreer om reacties te plaatsen.
Mirielle, 24-02-2012 11:21:
Fair use voor je Desire is ~800 MB per maand, en je verhuist tegen het einde van de maand. Ga je dat redden? Op hoeveel zit je? :P

Mirielle, 24-02-2012 11:22:
Tip: installeer NetCount!

Thijs Zumbrink, 24-02-2012 19:40:
Ik weet niet precies op hoeveel ik zit, maar ik download geen ernstige dingen zoals muziek of films via mobiel internet, dus dat zit wel goed.
Thijs Zumbrink, 24-02-2012 19:39:
Zolang ik thuis zit gebruik ik het ADSL abonnement via WiFi, dus tot de verhuizing is er geen probleem.

En tja, wat die fair use policy betreft... Ze mogen me best mijn abonnement afnemen, die loopt toch bijna af. :D