Thumbnail Verhuizen? Verhuizen!

Door: Thijs Zumbrink
22-02-2012 14:41

Ik heb het nieuws al een tijdje rondgebazuind, maar het wordt toch eens tijd om hier wat officiëels over te schrijven! Na een korte inschrijftijd en een portie mazzel heb ik een nieuwbouwappartement in Blaricum!

De nieuwbouwwijk Blaricummermeent is een modern project. Een stuk weiland wordt omgevormd tot verse wijk, inclusief grachtensysteem en een layout van Blaricumse weggetjes. Ondertussen wordt het volgezet met energiebewuste huizen en appartementencomplexen, waarvan ik er dus eentje heb bemachtigd!

Ik huur een appartement, op de tweede verdieping, van de woningbouw. Het appartement telt in totaal 70 vierkante meter, een woonkamer van 30 en twee slaapkamers van 14 en 8 vierkante meter respectievelijk. Het appartement is voorzien van vloerverwarming, en... vloerverkoeling! Het maakt namelijk gebruik van het warmte-koude opslagsysteem van Eneco:


Ik heb maar twee maanden ingeschreven gestaan op woningnet. Achteraf gezien had ik dat veel eerder moeten doen, maar ik wist niet dat de inschrijftijd zo belangrijk zou zijn. Enkele concurrenten op woningen waarop ik gereageerd had, stonden ingeschreven sinds zo vroeg als 1977! Totaal kansloos dus voor nieuwe leden. Echter... Dit appartementencomplex kwam ineens te huur met vijftien appartementen. En tot mijn verbazing waren de selectiecriteria anders dan normaal: Blaricummers kregen voorrang en inschrijftijd deed er niet toe. Er waren in totaal maar zo'n 45 inschrijvingen, dus de kans was flink aanwezig, en als ik hem niet zou grijpen dan zou ik er vast spijt van krijgen.

Maar... Na de loting bleef het stil. Ik heb na een week maar even gevraagd of verliezers ook bericht zouden krijgen, en kreeg te horen dat ik dus verloren had. Maar er zou wel kans zijn op een tweede ronde. Op basis van wat aannames heb ik mijn kans op 20% geschat. Met veelal dezelfde aannames maar extra kennis achteraf (a posteriori) bleek die kans zo'n 27% te zijn. En daarbij werd ik dus wel geselecteerd!

Vrijdagochtend ga ik voor het eerst het appartement van binnen bekijken en een uur later krijg ik al de gelegenheid om te tekenen. Als alles dus doorgaat kan ik diezelfde dag nog wat inkopen doen zoals behang en laminaat, en dan kan er in het weekend lekker geklust worden!

Ondertussen ben ik bezig met het inrichten van een Entertainment Station! Een computer die nog "over" is, die aan de TV in de woonkamer wordt aangesloten. Met draadloze muis en keyboard erbij, en een gamepad eraan, kan die mooi dienen als multi-purpose game, muziek, film(pjes) apparaat. Ik heb er een verse harde schijf ingezet en ben nu bezig met een Xubuntu installatie. (De computer is niet super modern, dus als ik een systeem met lage eisen gebruik dan kan ik het onderste uit de kan halen.)

Foto's volgen!

Reacties
Log in of registreer om reacties te plaatsen.