Thumbnail Dungeons & Dragons Kronieken

Door: Thijs Zumbrink
13-10-2011 21:08

Deze post is een introductie tot de Dungeons & Dragons kronieken die ik na elke sessie zal proberen te schrijven. Ik vertel wat over de groep en de omgeving waarin we spelen. Na toekomstige sessies zal ik in meer detail verwoorden wat er precies gebeurd is!

Voor hen die minder bekend zijn met het principe: Dungeons & Dragons (om precies te zijn, wij spelen Pathfinder) is een tabletop RPG, een role-playing game dat wordt gespeeld op een tafel met daarop een plattegrond, miniatuurversies van onze karakters en monsters, en allerlei vellen papier vol met statistieken. We spelen met zijn vijven (Dan, Jan-Paul, Marrit, Silvan en ik) waarbij Dan de Dungeon Master is. De Dungeon Master bepaalt voornamelijk wat de avonturiers op hun pad krijgen, en neemt beslissingen voor de acties van tegenstanders. Tevens bepaalt hij de regels en zorgt hij ervoor dat alles netjes verloopt. De spelers spelen elk hun karakter (waarbij Dan ook een karakter in de groep speelt, zonder dingen te verklappen) dus we hebben een groep bestaande uit vijf karakters.

De groep bestond aanvankelijk uit vier avonturiers. We hebben Althea (Dan), Holly (Marrit), Sylaine (Silvan) en Fithos (Thijs). Althea is een mooie Aasimar, een soort engel-achtig wezen dat sterk op een mens lijkt maar dan tienduizend keer mooier. Ze is een Paladin, wat wil zeggen dat ze strijdt voor alles dat goed en rechtmatig is. Ze draagt een zwaar pantser en kan veel klappen vangen. Holly is een (kleine) Halfling, door sommigen ook wel Hobbit genoemd. Ze is een Rogue, gespecialiseerd in het sneaky backstabben van tegenstanders om ze snel uit te schakelen. Ook is ze goed in het verwijderen van vallen, of er juist blindelings inlopen. Sylaine is een Elf Sorceress. Ze is erg trots op haar pure bloed en schiet alles dat in de weg staat kapot met haar krachtige magie. Ze weegt veel te weinig voor haar lengte en houdt ervan om zo sexy mogelijke kleding te dragen. En dan hebben we Fithos, de Cleric die mensen graag uit de brand helpt wanneer ze het verdienen. Hij is een mens, lichtelijk aan de zware kant, en is wijzer dan hij sterk is. Hij draagt een gemiddelde bepantsering maar zelfs dat is vaak al te zwaar om lekker te kunnen bewegen.

De groep, genaamd The Heroes of Might and Magic (!!!) heeft elkaar ontmoet in het dorpje Freedale. Het is een vrij kleine plaats met een paar taveernes, een winkeltje (van de soms angstaanjagende Garth), een bank, tempel en niet te vergeten een hoge tovenaarstoren! We raakten al snel geinteresseerd door de imposante toren en besloten op bezoek te gaan. De toren is van Netheril, een tovenaar die machtig over komt. De bovenste verdieping van de toren is geheimzinnig, we zijn er nog nooit geweest, maar we vermoeden dat hij misschien verboden experimenten uitvoert. Anyway, hij is vriendelijk en heeft af en toe opdrachten voor ons die we tegen beloning uitvoeren.

Recentelijk zijn we op een nieuw groepslid gestuit! Alric, gespeeld door Jan-Paul, is een Half-Elf Barbarian. Hij is sterk, roekeloos, en als hij kwaad wordt kun je jezelf maar beter schaars maken! Dit heeft hem in het verleden wel wat probleempjes veroorzaakt... Ook nu lopen de gemoederen in de groep soms hoog op wanneer Sylaine zijn onvrede uit over alles dat geen pure Elf is, waarbij vooral Half-Elves ervan langs krijgen. Alric is een zeer sterke strijder die veel tegenstanders tot moes slaat, ookal moeten we hem soms ten zeerste tegenhouden om onnadenkend een kamer in te stormen. Zoals toen hij het hol van de draak binnen rende voordat de rest doorhad wat er gaande was.

Reacties
Log in of registreer om reacties te plaatsen.
Mirielle, 13-10-2011 21:30:
"lichtelijk aan de zware kant", juist. :D

Thijs Zumbrink, 13-10-2011 22:31:
Ik vind dat heel precies verwoord! v_v